האם אפשר לבוא לפיזיותרפיה רצפת אגן בזמן וסת? ועוד תשובות לשאלות

יש בטח המון דברים שרציתם לדעת, אז הנה, פוסט שהיה צריך להכתב מזמן, עם שאלות ותשובות על פיזיותרפיה של רצפת האגן.

האם אפשר לבוא לפיזיותרפיה רצפת אגן בזמן וסת ועוד תשובות לשאלות שתמיד רציתן לשאול על הטיפול, מתי צריך הפניה ועוד.

שאלה: האם אפשר לבוא לפיזיותרפיה רצפת אגן בזמן וסת?

תשובה: זה תלוי. מבחינתי כפיזיותרפיסטית, אין שום בעיה עם זה. זה לא מפריע לי בכלל. אבל, עדין רוב הפעמים אני מעדיפה להמנע מכך. ולמה? כי פעמים רבות המטופלות מעדיפות לותר, ואני מבינה. וגם מכיוון שבזמן וסת, אנחנו רגישות יותר באזור הפות והנרתיק, ואם אני מתכננת לבדוק ואולי גם לטפל וגינלית, למה לעשות זאת בזמן הכי רגיש במהלך החודש?

מתי כן אטפל בזמן וסת? אם זה לא מפריע בכלל למטופלת, אם אנחנו רוצות לבדוק משהו שקורה ספציפית בזמן הוסת, ואם לא הצלחנו למצוא שום זמן אחר ואנחנו פשוט לא רוצות לדחות יותר.

שאלה:האם פטריה וגינלית משפיעה על הטיפול?

תשובה: כן. בזמן טיפול בפטריה וגינלית, אנחנו לא נטפל וגינלית. אבל אפשר לעשות מיליון דברים אחרים!

שאלה: אני כל כך מתביישת ומובכת מהטיפול הזה, אבל נראה לי שאני צריכה לבוא. מה לעשות?

תשובה: בואי. אנחנו לא חייבות לעשות בדיקה וגינלית. יש כל כך הרבה דברים לעשות לשיפור המצב של רצפת אגן, גם בלי לעשות בדיקה וגינלית. אני מקוה, שלאט לאט, תוך כדי המפגשים שלנו, תוכלי להרגיש פחות מובכת מהאזור הנשי הזה, ואם זה כל מה שנשיג בטיפול, זה גם עצום!

שאלה: האם צריך הפניה לפיזיותרפיה של רצפת אגן?

תשובה: לפיזיו' של רצפת אגן בקופ"ח צריך הפניה. לפיזיו' של רצפת אגן פרטית, לא צריך, אלא אם כן את באה בזמן הריון, ואז כן נבקש בהפניה. בכל מקרה, בכדי לקבל החזר על טיפול פיזיותרפיה פרטי מכללית מושלם, צריך הפניה לפיזיותרפיה, אבל היא צריכה להיות לפיזיותרפיה ולא בהכרח לרצפת האגן.

שאלה: האם אפשר לבוא לפני שהייתי אצל הרופא בבדיקה של 6 שבועות אחרי הלידה?

תשובה: בדרך כלל אנחנו מעדיפות שתבואי אחרי הבדיקה שתודא שהרחם חזר לגודלו, שאין שאריות וכו', אולם במצבים מסוימים, אפשר ורצוי לראותך מוקדם יותר, לדוגמה אם את סובלת מאד מכאבים שלא עוברים, אם את חשה בסימפטומים של צניחה ואת מאד חרדה לגבי כך, ועוד ועוד. את תמיד מוזמנת להתייעץ איתי כאן.

שאלה: אני לא חושבת שאתרגל בבית. יש טעם לבוא בכלל?

תשובה: ברור שכן! ממיליון סיבות. דבר ראשון כדאי להשאר בראש פתוח, אולי הפעם כן תצליחי? אולי התרגיל יהיה כל כך פשוט שלא תצטרכי להתאמץ לעשות אותו? אולי נצליח למצוא טריק טוב שיעזור לך להכניס את ההרגל הזה לחיים?

זה נכון שתרגול בבית יוביל אותך להשגת המטרות שלך מהר יותר, אבל גם תרגול רק בזמן הטיפול, ישנה דברים. גם אם לא תתרגלי בית ורק תהיי מודעת פתאום לרצפת האגן זה ישנה דברים וגם, אולי נצליח להבין יחד מה היו החוויות הקודמות שלך, למה את חושבת שלא תצליחי לתרגל, ואיך אפשר לשנות את זה.

שאלה: האם אפשר לבוא עם התינוק/ת?

תשובה: בטח! יש יתרונות לבוא לבד כמובן, זמן איכות שלך עם עצמך, להתנתק ולהקשיב לגוף וכו', אבל, זה גם כיף לבוא עם התינוק, יש לי בקליניקה משטח פעילות ומשחקים, אנחנו מסתדרות לגמרי, עושות בדיקה והכל עובר בנעימים. אני אוהבת להכיר את התינוקות שלכן!

ולסיום, סרטון נהדר של פיזיותרפיסטית רצפת אגן אמריקאית, שמסבירה מה קורה בפגישה הראשונה של רצפת אגן.

יעל זעירי

יעל זעירי

פיזיותרפיסטית ומורה ליוגה, עוסקת בטיפול בכאב ובשיקום רצפת אגן. מאוהבת בגוף האנושי ומאמינה גדולה ביכולת שלו להחלים. ומה עוד? חנונית על!

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הניוזלטר שלי הכי מרתק בעולם!
אני רוצה שתרשמי ותצטרפי למסע

הניוזלטר מגיע פעם בחודש למייל

הדברים הכי מעניינים על רצפת האגן והגוף, סיכומי מאמרים, סודות מהקליניקה

שיעורי יוגה מיוחדים בנושאים שונים

רעיונות איך לשלב את היוגה בחיי היום יום

הניוזלטר שלי הכי מרתק בעולם!

אני רוצה שתרשמי ותצטרפי למסע