3 סיבות ללכת לפיזיותרפיה של רצפת האגן בהריון

הי, תנו לי רגע, אני מרכיבה בן אדם חדש פה

הריון. תקופה נפלאה. לפעמים לא. לפעמים גם כן וגם לא. הגוף שלנו מ ש ת נ ה, ואו, כמה משתנה. אנחנו יודעות מה קורה מבחוץ, אבל לא תמיד מודעות לכמה קורה בפנים. כשאני חושבת על זה אני מתמלאת התרגשות, הגוף המדהים שלנו יודע ליצור אדם בתוכו! מטורף! כדי לעשות את זה הוא יודע להזיז דברים בתוכנו, להגדיל דברים, לכווצץ' דברים, להרחיב דברים (ועוד לא דיברנו על לדחוף דברים החוצה). התהליך הזה, המופלא, יכול לפעמים להיות חוויה מורכבת. פיזיותרפיה של רצפת האגן בהריון יכולה כל כך לעזור. הנה 3 סיבות מדוע –

פיזיותרפיה של רצפת האגן בהריון יכולה להקל על כאבי אגן, לשפר דליפות שתן ולהכין אותך ללידה.

1. כדי להקל על כאבי אגן

כן, אני מדברת על המילה הארוכה הזו, סימפיזיוליזיס, למרות שהיום קוראים לזה בשם כללי יותר: כאבי אגן בהריון. יכול להיות שקשה לך מאד לזוז, להסתובב במיטה, שלא לדבר על לעשות פעילות גופנית. במהלך ההריון אנחנו שומעות וקוראות המון דברים נורא מפחידים על הרלקסין וההורמונים האחרים שמכינים את הגוף ללידה וזה נשמע כאילו הגוף שלנו עומד להתפרק, אבל האמת היא שזה לא נכון! האגן הוא אחד המבנים החזקים בגוף ויש המון מה לעשות כדי להקל על כאבים מקדימה, באזור הפוביס (העצם ממש מעל הפות שלנו), במפשעות, בגב התחתון או בישבנים.

כשתלכי לפיזיותרפיה של רצפת האגן בהריון, תלמדי איך להניע את הגוף בצורה שתקל עליך, תלמדי להקשיב לגוף שלך, כיצד לשחרר את השרירים המכווצים מסביב, איך לחזק שרירים חשובים ותומכים, ובעיקר איך לחזור לנשום. כשכואב לנו אנחנו עוצרות את הנשימה, תרתי משמע.

מה עוד אפשר לעשות? לגעת בנקודות הרגישות, לעשות מתיחות עדינות, להשתמש בטריקים כמו חגורות או קשירת צעיף, אך בעיקר בעיקר בעיקר, להחזיר לך את האמונה בגוף ובאגן החזק שלך ולתרגל ביחד, תרגילים מעולם הפיזיותרפיה והיוגה שיאפשרו לגוף להגיע ללידה הכי חזקה שאפשר.

2. כדי לטפל בדליפות שתן

אפשר להתחיל לטפל בדליפות שתן כבר בהריון! לא רק זה, אלא שממש כדאי – מחקרים מראים שאם הולכים לפיזיותרפיה של רצפת האגן בהריון, יש הרבה פחות דליפות שתן לאחר הלידה.

שואלת את עצמך לגבי בדיקה וגינלית? אפשר לבצע אותה גם בהריון. אם אין גורם סיכון כמו שילית פתח, דלקות, דימומים, הריון בסיכון וכו', זה יכול להיות נהדר להרגיש בבדיקה וגינלית את השרירים האלו וכיצד לחזק אותם.

חוששת מבדיקה כזו בהריון? מבינה לגמרי, יש המון מה לעשות גם בלעדייה. אפילו בלי עבודה יזומה של הפעלת שרירי רצפת האגן, אלא רק דרך חיזוק הגוף, האגן, הירכים והבטן – רצפת האגן מתחזקת ומשתפרת.(כן, גם בזמן הריון, אנחנו עובדות על הפעלת שרירי הבטן, הרי עוד מעט הם יצטרכו לעזור להוציא תינוק החוצה, נכון?)

3. כדי להתכונן ללידה

הלידה, היא ארוע בחיינו שיש בו כל כך הרבה חוסר ודאות. זה אולי האתגר הגדול ביותר, והכניסה הראשונה שלנו לעולם ההורות, אי אפשר לשלוט בכל, אי אפשר לדעת מה יקרה. בדיוק בגלל זה, פיזיותרפיה לרצפת האגן בהריון מאפשרת לקבל קצת שליטה בחזרה: להבין איך רצפת האגן עובדת, מה קורה לשרירים כשאנחנו לוקחות אויר, ומה קורה כאנחנו נושפות אותו החוצה. את כל הידע הזה אפשר לקחת ולהשתמש בו בלידה, כולל ההבנה איך לוחצים נכון, אילו תנוחות טובות יותר לשמירה על רצפת האגן ועוד עוד ועוד.

אגב, אם את כבר אחרי ואת מרגישה שלחצת לא נכון, אל תדאגי! עשית את הכל טוב, עשית כמיטב יכולתך, הוצאת החוצה תינוק! גם אחרי הלידה אפשר לטפל ולעזור לגוף להחלים, אפילו אם היו קרעים, חתכים, או שהיתה לידה מכשירנית או קיסרית.

פיזיותרפיה של רצפת האגן בהריון יכולה להביא אותך ללידה חזקה יותר ומוכנה יותר מכל הבחינות.

עוד ועוד סיבות ללכת לפיזיותרפיה של רצפת האגן בהריון

  • כדי לטפל בעצירות, כבר עכשיו, ללמוד איך להתרוקן נכון ולהשתמש בידע הזה מיד אחרי הלידה.
  • ללמוד איך ללחוץ נכון ואיך להשתמש במנשפית של גיארם* בלידה.
  • כדי לדעת אילו תרגילים לעשות לחיזוק הבטן במהלך ההריון, ומיד אחרי הלידה.

*גיארם: שיטה צרפתית לשיקום בטן ורצפת אגן

האם זה מחליף קורס הכנה ללידה?

יש בהחלט פיזיותרפיסטיות רצפת אגן שעברו הכשרה ומעבירות קורסי הכנה ללידה. אני לא מעבירה קורס מלא כרגע ומאמינה מאד בטיפול פיזיותרפיה של רצפת האגן בהריון כהשלמה נהדרת לקורס הכנה ללידה.


רוצה לבוא? כן, כן! אני כל כך אוהבת לארח הריוניות בקליניקה! כל הפרטים על טיפול פיזיותרפיה לרצפת האגן בקליניקה שלי.

גם את גומעת בשקיקה כל סיפור לידה שאת מוצאת? גם אני הרגשתי כך בהריון! הנה תרומתי שלי, סיפור לידה רביעית בשלושה חלקים: חלק א', חלק ב', חלק ג'

Picture of יעל זעירי

יעל זעירי

פיזיותרפיסטית ומורה ליוגה, עוסקת בטיפול בכאב ובשיקום רצפת אגן. מאוהבת בגוף האנושי ומאמינה גדולה ביכולת שלו להחלים. ומה עוד? חנונית על!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הניוזלטר שלי הכי מרתק בעולם!
אני רוצה שתרשמי ותצטרפי למסע

הניוזלטר מגיע פעם בחודש למייל

הדברים הכי מעניינים על רצפת האגן והגוף, סיכומי מאמרים, סודות מהקליניקה

שיעורי יוגה מיוחדים בנושאים שונים

רעיונות איך לשלב את היוגה בחיי היום יום

הניוזלטר שלי הכי מרתק בעולם!

אני רוצה שתרשמי ותצטרפי למסע