ללכת לישון כדי למנוע פציעות, כמה פשוט ככה נכון

היום בפינת המאמר, אחד הדברים הכי חשובים שאת יכולה לעשות, מיד, כדי למנוע פציעות. אני יודעת כמה מורכב ולא קל זה למצוא את המוטיבציה והכוח להתחיל פעילות גופנית, ולכן זה חשוב כל כך ללכת לישון כדי למנוע פציעות. אין דבר מעצבן יותר מלמצוא מוטיבציה, להתחיל פעילות, ואז להעצר בגלל כאב חדש שמופיע. המאמר שלפניך מדבר על נערים ונערות, אך הוא רלוונטי גם למבוגרים. מגוון מחקרים הראו כבר את הקשר בין כמות השינה לבריאות הגוף והנפש שלנו.

ללכת לישון כדי למנוע פציעות זה אחד הדברים הכי חשובים שאתם יכולים לעשות כאנשים בריאים ופעילים גופנית
העיניים שלי נעצמות רק מלבחור תמונות של אנשים ישנים

אבל אמא, אני לא עייף: למה זה חשוב גם לנו וגם לילדים שלנו ללכת לישון

עיקרי המחקר:

112 נערים ונערות העוסקים בספורט בצורה קבועה השתתפו במחקר, בכיתות ז-יב. הגיל הממוצע 15.2. הילדים והוריהם מילאו שאלון בתחילת תקופת המעקב לגבי הרגלי האימון והשינה. נערך רישום של כל הפציעות שהתרחשו לאורך תקופת מעקב של 21 חודשים, כל פציעה קוטלגה לפי מיקום אנטומי, באיזו פעילות התרחשה ובמהלך אימון של איזה ספורט.

ללכת לישון כדי למנוע פציעות זה קריטי גם לנו וגם לילדים שלנו

תוצאות

מתוך 112 הנערים והנערות, 64 סבלו מפציעות במהלך זמן המחקר (57%) ו48 מהם לא סבלו מפציעות כלל (43%). החוקרים בדקו אם ביכולתם למצוא קשר לנתונים הבאים: מין, מגדר, כיתה בבית ספר, שעות שינה בלילה, מספר השבועות בהם הם משתתפים בספורט מאורגן במהלך השנה, מספר שעות ההשתתפות בכל שבוע, בכמה פעילויות שונות משתתפים בהם, האם עושים אימוני כוח וכמה זמן, האם מתאמנים עם מאמן פרטי בנוסף להשתתפות בקבוצות בבית ספר או במועדון, וההערכה הסובייקטיבית של הנערים/ת לגבי כמה כיף להם להשתתף בספורט כרגע (על סקלה מ0-10).

מכל מה שנבדק, המנבא החזק ביותר לאפשרות של פציעה היה מספר שעות השינה בלילה.

כמה שעות שינה אתן שואלות? במחקר הספציפי, שינה של 8 שעות שינה או פחות היה מנבא לפציעות.

ללכת לישון כדי למנוע פציעות זה אחד ההרגלים הכי חשובים להכניס לחיים
אם יש לי הזדמנות להכניס לפוסט תמונות של כלבים, אני אנצל אותה. ואם מדובר על כלבים שמסתכלים עליך כאילו הם יודעים הכל על העולם, אז בכלל.

אבל יש לי תינוק קטן / גלי החום לא מאפשרים לי לישון

נכון, יש תקופות בחיים שאנחנו ישנות פחות טוב. המינימום שאנחנו יכולות לעשות זה לקחת את זה לתשומת ליבנו – אחרי לילה שבו ישנו פחות /לא טוב, לא לנסות להעלות עצימות או לעשות פעילות מאתגרת במיוחד. רגע רגע, אני רוצה להדגיש, תמיד חשוב לעשות פעילות גופנית ולהניע את הגוף שלך, גם אחרי לילה קשה! זה יכול לעורר ולתת את האנרגיה שאת צריכה כדי לשרוד את היום ולשפר את מצב הרוח, אבל חשוב שלא תנסי לדחוף את הגוף בימים כאלו.

שורה תחתונה: אם את מחליטה לחזור לפעילות אינטנסיבית, או להתאמן לקראת מטרה חדשה, הקדישי תשומת לב מיוחדת לזמן שלך במיטה, ותרי אולי על דברים אחרים. בתקופות של אימון יתר, ללכת לישון כדי למנוע פציעות זה קריטי.

אל תותרו על ללכת לישון כדי למנוע פציעות.
טוב בסדר, גם תינוק ישן זה חמוד.

הדובדבן שבקצפת

נמצא קשר משמח בין שנת צהרים לבין הקלה על מחסור שינה בלילה. אפילו 20-30 דקות של שנת צהרים יכולים להקל על הסימפטומים של מחסור בשינה! נהדר, נכון?


זה בכל זאת קרה? נפצעת ואת לא יודעת איך לחזור לאימונים? צרי איתי קשר.

קשה לך להרדם? יש היום מגוון אפליקציות של מדיטציות ודמיון מודרך עם הקלטות מיוחדות לעזרה בהרדמות.

יעל זעירי

יעל זעירי

פיזיותרפיסטית ומורה ליוגה, עוסקת בטיפול בכאב ובשיקום רצפת אגן. מאוהבת בגוף האנושי ומאמינה גדולה ביכולת שלו להחלים. ומה עוד? חנונית על!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הניוזלטר שלי הכי מרתק בעולם!
אני רוצה שתרשמי ותצטרפי למסע

הניוזלטר מגיע פעם בחודש למייל

הדברים הכי מעניינים על רצפת האגן והגוף, סיכומי מאמרים, סודות מהקליניקה

שיעורי יוגה מיוחדים בנושאים שונים

רעיונות איך לשלב את היוגה בחיי היום יום

הניוזלטר שלי הכי מרתק בעולם!

אני רוצה שתרשמי ותצטרפי למסע