דברים שמפחידים אותנו – צניחת איברי האגן

אחד הדברים שהכי קשה לדבר עליהם זה – צניחה.

אני זוכרת את הפעם הראשונה שהראו לנו תמונות של צניחת איברי אגן בלימודי הפיזיותרפיה. אני לא יודעת איך הסטודנטים הגברים הגיבו לזה, אבל כל הנשים שהיו בקהל, בטח זוכרות שזאת היתה צפייה מאתגרת. אבל מעבר לאתגר הצפייה – זה הרגיש רחוק שנות אור מאיתנו. עכשיו לעומת זאת זה פה.

1 מכל 2 נשים תחווה ירידת של איברי האגן , 50% מאיתנו! וזה בסדר. כי למרות שזה מפחיד, זה כנראה חלק טבעי ממה שהגוף שלנו עובר עם הריונות ולידות (אפילו שזה קורה גם לנשים שלא היו בהריון) הירידה הזו קורת כי מערכת התמיכה באיברים האלו (רצועות, שרירים, רקמה רכה) משתנה, וכתוצאה מכך האיברים יורדים ונופלים אל הקירות של תעלת הנרתיק, והקירות האלו משתנים – במקום קירות ישרים וחזקים לפני לקירות עם הרבה קיפולים, ושינויים. הירידה הזו יכולה להגיע מלמעלה – כשהרחם יורד או מקדימה – אם שלפוחית השתן יורדת לכיוון קיר הנרתיק או מאחורה – אם הרקטום יורד לכיוון קיר הנרתיק (ויש עוד סוגים) ויש לה דרגות.

לפעמים הירידה הזו מפריעה – וגורמת לתחושת כובד, או בליטה מהנרתיק, לעיתים יש כאב, או לקושי להתרוקן, דלקות חוזרות או דימום. ולפעמים הירידה הזו לא מפריעה בכלל (:

יש כמובן גורמי סיכון – לידה, ביחוד לידה מכשירנית משקל יתר, שיעול כרוני, עצירות (גורמים ללחץ כלפי מטה), ויש כמובן גורמים גנטים, כי לחוזק של הרקמות הרכות שלנו יש מרכיב גנטי. ושינויים הורמונלים, שהם חלק מתנודות החיים אצל כל אשה.

ומה אפשר לעשות? ה מ ו ן שינויים שקשורים לאורח החיים, פעילות גופנית מותאמת, מניעת עצירות, תזונה ושתייה מרובה. מה עושים בפיזיותרפיה של רצפת האגן : 1. עוזרים להבין איך לשנות את אורח החיים, איך להתמיד בשינוים האלו 2. עובדים על רקמה רכה – ממש עיסוי פנימי (וגם לשרירי האגן, הירכיים, הבטן) כדי לעזור לרקמות לתמוך טוב יותר, ביחוד עם כל מה שקורה להם בזמן הריון ולידה 3. מכירים את שרירי רצפת האגן האהובים שלנו, לומדים איך להפעיל, ואיך לשחרר. איך להזכיר להם לעבוד אוטומטית, איך לחזק אותם כנגד כוח הכובד ואיך להקל עליהם במהלך היום 4. לומדים לנשום טוב! כדי לעזור עם הלחצים התוך בטניים. 5. מחזקים שרירי בטן, שיכולים לעזור לנו להתמודד עם הלחץ התוך בטני, משפרים את היציבה שלנו.

ומה עוד? יש פסארי (התקן שמוכנס לנרתיק כדי לתמוך, עוזר מאד ולא מוכר מספיק) ויש ניתוחים! ומה עוד חשוב לדעת – שיש המון המון מה לעשות, תמיד יש דרך לעזור. אפילו אם בהמשך הדרך יהיה ניתוח – להכיר את רצפת האגן וללמוד איך לתמוך בה, יעזור גם אחרי הניתוח.

צניחה זה דבר שמעורר כל כך הרבה חרדות ופחדים נשים לא יודעות אם זה מסוכן לקיים יחסי מין עם צניחה, אם אפשר להרים שקיות מהסופר אם הן חייבות לעבור ניתוח ואיך בכלל להסתכל ולדעת אם יש צניחה.

בשביל זה אנחנו פה, להדריך, להרגיע, לעבוד יחד, לשפר את המצב.

אם אתן לא יודעות מה לעשות, וחושבות שאולי הירידה הזו קיימת אצלכן, אתן מוזמנות תמיד ליצור איתי קשר.

מחבקת,

יעל

Picture of יעל זעירי

יעל זעירי

פיזיותרפיסטית ומורה ליוגה, עוסקת בטיפול בכאב ובשיקום רצפת אגן. מאוהבת בגוף האנושי ומאמינה גדולה ביכולת שלו להחלים. ומה עוד? חנונית על!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הניוזלטר שלי הכי מרתק בעולם!
אני רוצה שתרשמי ותצטרפי למסע

הניוזלטר מגיע פעם בחודש למייל

הדברים הכי מעניינים על רצפת האגן והגוף, סיכומי מאמרים, סודות מהקליניקה

שיעורי יוגה מיוחדים בנושאים שונים

רעיונות איך לשלב את היוגה בחיי היום יום

הניוזלטר שלי הכי מרתק בעולם!

אני רוצה שתרשמי ותצטרפי למסע